Altında bir rekor daha!

Küresel jeopolitik risklerin artması ve faiz oranlarındaki kademeli düşüş, altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketini devam ettiriyor. İşte altın fiyatlarındaki güncel gelişmeler…

Altında bir rekor daha!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada artan jeopolitik riskler ve faiz oranlarının kademeli olarak düşürülmesiyle altın fiyatları yükseliş eğilimini sürdürdü. Ortadoğu’da yaşanan savaşlar ve çatışma ortamı, dünya genelinde merkez bankalarının güvercin adımlarından destek bulan ons altın, 2,722 dolara yükselerek rekor kırdı. Bu yıla 2,065 dolardan başlayan ons altın, yılbaşından beri yaklaşık %31,8 değer kazandı ve 1979'dan bu yana en iyi yıllık artışını gösterdi.

Ons altın ve dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın fiyatları ise 2,996 liraya yükselerek yeni zirvesine ulaştı. Hamas Lideri Yahya Sinwar'ın İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıyla öldürülmesinin ardından jeopolitik risklerin artması, güvenli liman taleplerinde artışa neden oldu.

Aynı zamanda ABD’de önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri de piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. FED’in faiz oranlarını gevşetme yönünde adım atabileceği fikri de altın üzerinde etkili olabiliyor.

 

Altında bir rekor daha!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.